Restaurangguide – åtta restauranger i Stockholm city

Blanche Hierta Gallerian
Blanche och Hierta

Stockholm har ett levande restaurangutbud med smaker från världens alla hörn. Runt om och i Gallerian i Stockholm city finns ett stort urval av populära restauranger för en AW, middag eller utekväll.

Norden möter japan på populära Tak

Japanska restaurangen TAK, med fantastisk utsikt från den 14:e våningen, är ett populärt vattenhål för foodies i Stockholm. Här hittar du japanskinspirerad mat lagad på nordiska råvaror. Kulinarisk ledare för restaurangen är erkända kocken Frida Ronge, som skapat en unik japansk-nordisk matlagningsstil. Under sommarmånaderna öppnar den fantastiska takterrassen som du inte får missa under Stockholmsbesöket.

Japansk streetfood på Kasai

Kasai Kitchin är lillasyster till den populära krogen Kasai. Är du en tidigare besökare på Kasai kommer du att känna igen dig i menyn, här hittar du liknande rätter men i ett mer lättillgängligt format. Maten inspireras av japansk streetfood och du hittar favoriter som sushi och goda bowls på menyn. När dagen går mot kväll sänks belysningen och musiken höjs, för en lite festligare stämning.

The Fishery and The Farm Family

The Fishery and The Farm Family är egentligen två restauranger i en. På The Fishery ligger fokus på mat från havet. Här hittar du vällagade fiskrätter som fish and chips, fiskgryta och goda fisktacos. Beställer du din mat från The Farm Family kommer du att få uppleva Stockholms kanske godaste sallader, med fräscha råvaror i säsong. The Fishery and The Farm Family är det perfekta stället om du är ute efter prisvärd och god mat som serveras på nolltid. Restaurangen drivs bland annat av den erkända kocken Malin Söderström, som bland annat varit med i det svenska kocklandslaget.

 

Brunch, lunch och middag på Regeringsgatan 21

Regeringsgatan 21 är en populär restaurang som serverar europeiska rätter med inslag av Japan, till lunch och middag. På helgen serveras brunch där du kan välja och vraka mellan klassiska köttbullar, råbiff, högrevschili och mycket mer. Här finns även en anpassad barnmeny för de minsta gästerna.

Regeringsgatan 21
Indian Garden lunch Gallerian
Indian Garden

Italienska favoriter på Il Molo

Il Molo hittar du genuina rätter från det italienska köket. Här hittar du klassiska skaldjursrätter, pizza, pasta och mycket mer. Restaurangen har både en matsalsdel där du kan njuta av en mysig middag och en cafédel där du kan prova på goda italienska bakverk och ta en kaffe. Väl värt ett besök när du besöker Stockholm city.

Vinbar i city – Blanche och Hierta

På Hotel at Six ligger vinbaren Blanche och Hierta. Konceptet är rustikt med välsmakande rätter i säsong. Den långa vinlistan med över 400 viner gör ingen besviken! På kvällsmenyn hittar du klassiska rätter med en twist. På dagen kan du svänga förbi för en god lunch eller en kaffe i en härlig atmosfär.

Indisk mat i centrala Stockholm

På prisbelönta Indian Garden hittar du klassiska indiska favoriter som currygrytor, Sizlar och Balti. På menyn finns dessutom ett stort utbud av vegetariska rätter, supergoda naanbröd och lassi. För barnen finns en anpassad barnmeny.

Olli – populär italiensk restaurang i Stockholm

I MOOD-kvarteret, granne med Gallerian, hittar du Oliver Ingrossos omåttligt populära italienska restaurang OLLI. Här hittar du klassisk italiensk matlagning med huvudfokus på rätter från södra Italien. På OLLI kan du stanna hela kvällen – ​​inled med en middag och avsluta kvällen i den festliga cocktailbaren.