Skafferiet – vällagad mat i citypulsen

Skafferiet café Hamngatan, Gallerian.

Letar du efter en härlig oas mitt i citypulsen? Då är Skafferiet i Gallerian rätt ställe för dig. Här hittar du ett stort utbud av frukost, vällagad mat, sallader och fika från morgon till kväll. Sarah Wiberg på Skafferiet tipsar om sina favoriter på menyn.

I hörnet av Hamngatan ligger Skafferiet. Ett café med hög mysfaktor som funnits i Gallerian i många år under namnet Café Coppola. Efter en större renovering har inredningen och konceptet uppdaterats. Skafferiet passar lika bra att besöka för en frukost i lugn och ro som för lunchen i farten eller middagen med familjen.

– Är ni ett sällskap på flera personer där någon vill fika eller äta lite lätt och någon annan vill äta mat lagad från grunden, då är vi det bästa stället i stan. Vi är verkligen en unik och mysig mötesplats mitt i city med en oslagbar kombination av fika och mat – ett matkafé i ordets rätta bemärkelse, säger Sarah Wiberg, driftchef och delägare på Skafferiet.

Husmanskost i City

På Skafferiet erbjuder man prisvärd och vällagad lunch med fokus på husmanskost. Utöver dagens lunch serveras även matiga sallader, grillade mackor, paj och bakad potatis.

– Vi erbjuder dagens lunch med husmankänsla. Vi serverar allt från Wallenbergare till pytt i panna och klassiker som Toast Skagen och köttbullar, säger Sarah Wiberg.

Snabb lunch i Stockholms innerstad

Har du bråttom på lunchen kan du alltid besöka Skafferiet. Här serveras maten så snabbt som möjligt för att du ska kunna njuta av din lunch och en kaffe på maten.

– Vi vet att folk har begränsat med tid på lunchen. Hos oss serverar vi maten på max fyra minuter, vare sig du sitter här eller tar med så har du din rätt på mycket kort tid. Om du har bråttom, men ändå vill ha vällagad och god mat så ska du besöka oss, tipsar Sarah Wiberg.

Har du några favoriter på menyn?

– Jag är en frukostmänniska och älskar Skafferiets frukostbricka som har lite av allt för en perfekt start på dagen. Sen är vår fisk och skaldjurssoppa perfekt i kallt väder, den är värmande och väldigt god. Och nu när vi går mot varmare väder vill jag tipsa om vår chèvre- och rödbetssallad med honungsgratinerad chèvre och valnötter, säger Sarah.

Skafferiet är också det perfekta avbrottet för en härlig fika under shoppingrundan. Här bakas det mesta från grunden och det finns ett stort utbud av bullar, kakor och bakverk på menyn. Skulle intresse för en öl eller ett glas vin finnas, så erbjuds även det.

Varmt välkomna!