Den 11 november invigs Stockholmsjul

Nu tänds Stockholms julbelysning

På lördag den 11 november kl.16.00 invigs Stockholmsjul i Kungsträdgården. En årlig och uppskattad tradition där många samlas för att välkomna julen till Stockholm City.

 

Äntligen är vi snart där och får njuta av Stockholms härliga julbelysning igen. Kom till Kungsträdgården där trafikborgarrådet Lars Strömgren inviger julen tillsammans med Gry Forssell och The High Society – Karl Dyall, Joachim Bergström & Rennie Mirro.

 

Invigningen börjar kl. 16.00 och vid kl. 16.30 tänds julbelysningen samtidigt på över 40 centrala gator och torg i Stockholm.

 

Varmt välkommen att fira in Stockholmsjul tillsammans med oss!

 

Stockholmsjul

Stockholmsjul är ett samverkansprojekt mellan City i Samverkan, Stockholms stad och fastighetsägarna som startades 2011 för att utveckla julbelysningen i Stockholm City. I vintermörkret har julbelysningen en viktig funktion för att skapa trivsel, trygghet och en kommersiell dragningskraft för verksamheter i Stockholms stadskärna. Idag är det ett av Europas mest sammanhållna julbelysningsprojekt med över 40 dekorerade gator och torg. Tack vare gemensamma satsningar skapar vi en modern jul med tradition och bygger tillsammans Stockholm som juldestination ännu starkare.

 

Läs mer om Stockholmsjul här.

Ljuskarta

Precis som tidigare år finns en karta över gator och torg med julbelysning och dekorationer. Kartan är för de som vill uppleva och njuta av Stockholmsjul och finns att hämta på en rad olika platser i Stockholm City. Kartan hittar du här.

Julkalendarium

Upplev ett juligt Stockholm. Här hittar du en massa tips för att uppleva en riktigt härlig Stockholmsjul!