K-beauty hos Yeppo & Soonsoo

K-beauty i Stockholm

Nu hittar du den koreanska hudvårdsbutiken Yeppo&Soonsoo äntligen i Gallerian.

I butiken kan du uppleva K-beauty på riktigt och testa produkter från välkända koreanska varumärken.
– Det är som en godisbutik för hudvårdsnördar, säger butikens grundare Elisa Ahonpää-Kim.

Den finsk-koreanska hudvårdsbutiken Yeppo&Soonsoo är ett mecka för den hudvårdsintresserade. Efter att ha bedrivit verksamhet online under flera år öppnar företaget nu sin första fysiska butik i Sverige, i Gallerian. I butiken kommer du att hitta ett stort utbud av makeup och hudvård från välkända koreanska varumärken.

– Vi tar in alla hajpade produkter från Tiktok och Instagram. Hos oss kan du upptäcka autentiska koreanska produkter och hitta en ny hudvårdsrutin, säger Elisa Ahonpää-Kim.

Grunden i koreansk hudvård är aktiva och naturliga ingredienser, som är både skonsamma och effektiva. K-beauty är känt för sina innovativa produkter som exempelvis sheetmasks, snigelserum och BB-krämer, som ger dig strålande och fräsch hy.

– När jag upptäckte koreansk hudvård hade jag acnebenägen hy. K-beauty har verkligen förändrat hudtillståndet för mig och många andra, säger Elisa Ahonpää-Kim.

Upplev den autentiska koreanska atmosfären

På Yeppo&Soonsoo får du även uppleva den autentiska koreanska atmosfären medan du shoppar. I butiken spelas K-pop och en magisk värld av dofter fyller luften. Dessutom hittar du hyllmeter av inspirerande och trendiga produkter.

– Vi har till exempel ett bibliotek av sheetmasks, med över hundra olika sorter. Vi har även ett stort utbud av pimple patches, och andra hajpade produkter. Det är som en godisbutik för hudvårdsnördar, säger Elisa Ahonpää-Kim.

Oavsett om du vill ha en riktig K-beauty-rutin eller bara vill testa delar ur den hittar du produkterna på Yeppo&Soonsoo.

– Vi vill att våra kunder ska hitta något som är prisvärt och som hjälper dem att lösa sina hudproblem. Våra produkter har aktiva ingredienser som ger dig fräsch och vacker hud, säger Elisa Ahonpää-Kim.

Koreansk skönhetsvård

Så fungerar K-beauty 10-stegsrutin

1. Oljebaserad rengöring – En oljebaserad rengöring tar effektivt bort smink och orenheter. Vanligtvis masseras oljan in på torr hud och tvättas sedan av med ljummet vatten.

2. Gelrengöring – En vattenbaserad rengöring används som andra steg för att tvätta bort eventuell överflödig olja och rengör huden på djupet.

3. Exfoliering – Två till tre dagar används en peeling för att ta bort döda hudceller, orenheter och öka hudens glow.

4. Toner – Använd en toner anpassad efter din hudtyp för att återställa hudens pH-balans eller tillföra näring och mjukgöra huden.

5. Essenser – En essens är vanligtvis lite tjockare än en toner och tillför extra fukt till din hudvårdsrutin. Dessutom förbereder den huden för det kommande serumet.

6. Serum eller ampuller – Serum och ampuller är koncentrerade produkter som riktar sig till specifika hudtillstånd, exempelvis hyperpigmentering eller fina linjer. Även här väljer du en produkt med ingredienser som riktar sig mot dina specifika hudproblem.

7. Ansiktsmask – Några dagar i veckan följer du upp med en ansiktsmask som tillför extra fukt till huden.

8. Ögonkräm – Ta hand om den känsliga huden runt ögonen med en ögonkräm som reducerar mörka ringar och tillför fukt.

9. Fuktkräm – En fuktkräm som låser in alla produkter och återfuktar huden.

10. Solskyddsfaktor – Dagtid avslutas din hudvårdsrutin med solskyddsfaktor för att skydda huden mot farliga UV-strålar och förhindra tidigt åldrande.

Koreanska skönhetsprodukter