Om Gallerian

Om Gallerian
Välkommen till citys första galleria! Gallerian invigdes den 8 oktober 1976 och var Stockholm citys allra första galleria. Affärsidén var enkel. Butiksutbudet skulle inte vara för exklusivt utan erbjuda något för alla. Det var också efter Gallerians intåg som ”galleria” blev ett allmänt uttryck för inglasade köpcentrum.

Ca 80 butiker, restauranger och caféer
Sedan starten har Gallerian utvecklats till en ikonisk shoppingdestination och en omtyckt mötesplats i hjärtat av city. Här hittar du en spännande mix av
internationella och svenska butiker inom mode, skönhet och elektronik. Hos oss huserar flera flaggskeppsbutiker som bl.a. Kicks, Brothers, Rituals, Daniel Wellington, Superdry och MediaMarkt. Bland våra många restauranger och caféer hittar du alltid något gott, vare sig du är på språng eller vill slå dig ned och vila fötterna en stund. Vi erbjuder också ett brett utbud av tjänster såsom parkering, toaletter, valutaväxling och gratis WiFi.

Vi är en del av Urban Escape
Sedan 2014 pågår en spännande omvandling av kvarteret runt Gallerian. Som en del av Urban Escape Stockholm är vi nämligen med och skapar ett helt nytt citykvarter. Ett citykvarter som idag vid sidan av shopping, nya butiker och världsledande varumärken innehåller två internationella livsstilshotell; Hotel At Six och Hobo, restauranger, parker, kultur och takterrasser. Resultatet? En urban oas för stadens alla invånare.

Vill du synas hos oss?
Ring oss så berättar vi mer om förutsättningarna för eventsamarbeten och butiksetableringar.