Om Gallerian

Välkommen till citys första galleria

Gallerian invigdes den 8 oktober 1976 och var Stockholm citys allra första galleria. Affärsidén var enkel. Butiksutbudet skulle inte vara för exklusivt utan erbjuda något för alla. Det var också efter Gallerians intåg som ”galleria” blev ett allmänt uttryck för inglasade köpcentrum. Gallerian lockar ungefär 50 000 besökare om dagen, varje dag, året runt.

Ca 80 butiker, restauranger och caféer

Sedan starten har Gallerian utvecklats till en ikonisk shoppingdestination och en omtyckt mötesplats i hjärtat av city. Här hittar du en spännande mix av internationella och svenska butiker inom mode, skönhet, inredning, leksaker och elektronik, blandat med restauranger och kaféer. I Gallerian finns också flera flaggskeppsbutiker och ett brett utbud av tjänster såsom parkering, toaletter, valutaväxling och gratis WiFi.

En del av Urban Escape Stockholm

Sedan 2014 pågår en spännande omvandling av kvarteret runt Gallerian. Som en del av Urban Escape Stockholm är vi nämligen med och skapar ett helt nytt citykvarter. Ett citykvarter som idag vid sidan av shopping, nya butiker och världsledande varumärken innehåller två internationella livsstilshotell; Hotel At Six och Hobo, restauranger, parker, kultur och takterrasser. Resultatet? En urban oas för stadens alla invånare.

Vill du synas i Gallerian?

Ring oss så berättar vi mer om förutsättningarna för eventsamarbeten och butiksetableringar. 

Centrumchef

Cecilia Åkesson
E-post: cecilia.akesson@amffastigheter.se

 

Marknadsansvarig

Sandra Vannequé
E-post: sandra.vanneque@amffastigheter.se

Marknadskoordinator

Darwina Slioa
E-post: darwina.slioa@amffastigheter.se

Floor Manager och eventansvarig

Janet Dahlqvist
Telefon:  08 696 33 32
Mobil:  076 134 15 10
E-post: janet.dahlqvist@amffastigheter.se

Driftansvarig

Erik Roswall
E-post: erik.roswall@amffastigheter.se

Uthyrningsansvarig

Kenneth Jävervall
E-post: kenneth.javervall@amffastigheter.se