Stockholmsböcker från Akademibokhandeln

Vi på Gallerian älskar vår huvudstad och har därför bett Akademibokhandeln välja ut några böcker på temat.

Carina Rydbergs kultklassiker utgiven 1997 är fortfarande aktuell och blev i år utsedd till årets bok i projektet “Stockholm läser” som vill bidra till att så många stockholmare som möjligt ska läsa en och samma bok för att kunna diskutera den. Romanen handlar om sena nätter i Stockholm med utgångspunkt från en av Stockholms mest klassiska restauranger PA & Co. Pris 95 kr

1793 är en spännande deckare av Niklas Natt och Dag som utspelar sig i 1700-talets Stockholm. Det är höst när ett lik hittas i Fatburen på Södermalm, den igenslammade sjö där kåkstadens sopor hamnar. Kroppen saknar både armar och ben, men skadorna är inte nya... Pris 95 kr.

På jakt efter nya äventyr och platser i Stockholm? Den här boken beskriver 62 vandringar som du kan göra över dagen. Turerna varierar i längd från några kilometer till över två mil. Vissa går bra att göra med lätta löparskor medan andra kan kräva kängor och ryggsäck – i boken finns något för alla! Pris 299 kr.

För dig som vill lära känna vår fantastiska stad ännu bättre är det här din bästa följeslagare. Här hittar du nämligen, vad du än söker, en 10 i topplista av allting. Pris 139 kr.

Publicerad: