Picknickplatser

Ibland kan det vara skönt att bara slå sig ner på en filt för en härlig picknick, ibland vill man ha picknick med utsikt, ibland en oas mitt i stan när man ledsnat på asfalt för en stund. Här är Stockholms bästa picknick-platser, enligt vår mening.

Galärparken, Djurgården

Så nära vatten en park kan komma – här finns närhet till både bryggor och gräs. Under sommaren har också parkteatern öppet.

Skinnarviksberget & Skinnarviksparken

Få vyer toppar en solnedgång från Skinnarviksberget. Blåsigt? En picknick i angränsande Skinnarviksparken är inte så pjåkig heller.

Observatorielunden

En stor och vacker park mitt i Vasastan med både lekplats och många grönområden. Parken är uppkallad efter Stockholms gamla observatorium som fortfarande står kvar.

Humlegården

Här finns många platta ytor som gör sig helt perfekt för en picknick! Om du suktar efter lite sightseeing finns också en hel del fina skulpturer att spana in.

Vitabergsparken

Välkommen upp till Söders höjder! Parken är ganska kuperad, men vi tipsar om den plana och lite undangömda platsen till vänster om Sofia Kyrka.

Ulriksdals Slottspark

Om du vill lämna stan för en stund och avnjuta en picknick i kunglig miljö. (Tips! Ladda ner appen “Kungliga Promenader” och lär dig mer om din omgivning.)