Nyttigt, snabbt och mättande

Eggs Inc. är det senaste tillskottet bland restauranger i Gallerian. Vi ville ta reda på lite mer om konceptet med eggstra allt och satte oss ner med grundaren Elisabeth som bland annat avslöjar hur du lyckas med scrambled eggs hemma!

Ni har ju ett väldigt specifikt koncept, mat baserad på ägg – hur kom ni på idén?

Jag och min man Glenn har alltid varit intresserade av både hälsosam mat och träning, men aldrig riktigt varit några stora fan av sallader. Vi står oss helt enkelt inte så länge på det. Ägg är en fantastisk råvara som verkligen mättar och erbjuder oändliga möjligheter till variation i både smak och form. Ägg är också väldigt proteinrikt – något som är bra för dig som tränar mycket.

Vilken är er signaturrätt som man måste smaka när man besöker er?

Mångas favorit är vår Spicy Bun, med vår egengjorda chilimayo, briochebröd och ett fluffigt ägg eller vår pepperonipizza gjord på en botten av 100% ägg, helt fri från gluten. 

Har ni några spännande nyheter som snart kommer på menyn? 

För de flesta är hela konceptet och produkterna någonting helt nytt. Ingenting finns någon annanstan – eggbuns, eggpizzas, eggbites och mycket mer.

Finns det några alternativ för den som besöker er, men inte äter ägg?

Vi har vår Vegan Bun som alternativ till de som inte äter ägg. Däremot har vi haft många gäster som sagt ”jag gillar inte ägg egentligen, men detta var ju riktigt gott”, och det är jättekul att höra!

Er rosa inredning är verkligen iögonfallande snygg – hur fick ni inspirationen?

Vi fick hjälp av Spik Studios och de är enligt oss de bästa i sin branch. Känslan i vår restaurang är en Miami-style diner!

Har du något tips du kan dela med dig av för att lyckas med scrambled eggs hemma?

Använd grädde istället för mjölk eller vatten. Grädde är nyckeln till en riktigt krämig och god scrambled!

Om du bara fick äta en av era rätter för resten av livet, vilken skulle du välja? 

Jag hade valt Eggs Benedict, något jag äter varje gång jag är på plats! Två pocherade ägg på briochebröd med hollandaisesås som serveras med bacon, avocado eller lax.

Publicerad: