Recept från LETT

Om du någon gång har käkat en sallad på LETT så kommer det säkert vattnas i din mun när vi säger "ugnsbakad sötpotatis med feta och grönkålspesto"🤤 Och vet du vad det bästa är? Vi har receptet så att du kan göra den hemma! Bon appétit!

Ugnsbakad sötpotatis med feta och grönkålspesto
Tid: 40 min – Portioner: 4

Dressing
○ 2,5 dl rapsolja
○ 50 ml olivolja
○ 20 g grönkål
○ 30 g bladpersilja
○ 30 g basilika
○ 10 ml citronjuice
○ 2 vitlöksklyftor
○ Salt och peppar

Hummus
○ 125 g kokta kikärtor
○ 20 g bladpersilja
○ 20 g koriander
○ 25 ml olivolja
○ 1 vitlöksklyfta
○ Citronsaft
○ Spiskummin
○ Salt

Sallad
○ 150 g fetaost
○ 200 g vitkål
○ 200 g linser
○ 100 g purjolök
○ 200 g ugnsbakad sötpotatis
○ 50 g granatäpple
○ 200 g sallad

(Använd din favoritsallad som bas!)

1. Börja med dressingen. Blanda örter, vitlök och grönkål tillsammans med olivolja i en matberedare. När blandningen är jämn tillsätt rapsolja, citronjuice och önskad mängd kryddor.

2. Dags för hummus! Blanda örter, vitlök och citronsaft till en grön röra i matberedaren. Tillsätt kikärtor och spä olivolja och kryddor. Hummusen ska vara jämn och luftig.

3. Skär grönsakerna på sättet du gillar dem. Lägg råvarorna i en skål och blanda tillsammans med dressingen. Toppa salladen med granatäpple, fetaost och servera gärna hummusen på sidan.

Njuuuut!

Just nu erbjuder LETT 20% på alla sina sallader och wraps! Rabatten gäller till och med den sista mars när du beställer i LETTS app med koden; lett_gallerian