Recept från LETT

Om du någon gång har käkat en sallad på LETT så kommer det säkert vattnas i din mun när vi säger "ugnsbakad sötpotatis med feta och grönkålspesto"🤤 Och vet du vad det bästa är? Vi har receptet så att du kan göra den hemma! Bon appétit!

Ugnsbakad sötpotatis med feta och grönkålspesto
Tid: 40 min – Portioner: 4

Dressing
○ 2,5 dl rapsolja
○ 50 ml olivolja
○ 20 g grönkål
○ 30 g bladpersilja
○ 30 g basilika
○ 10 ml citronjuice
○ 2 vitlöksklyftor
○ Salt och peppar

Hummus
○ 125 g kokta kikärtor
○ 20 g bladpersilja
○ 20 g koriander
○ 25 ml olivolja
○ 1 vitlöksklyfta
○ Citronsaft
○ Spiskummin
○ Salt

Sallad
○ 150 g fetaost
○ 200 g vitkål
○ 200 g linser
○ 100 g purjolök
○ 200 g ugnsbakad sötpotatis
○ 50 g granatäpple
○ 200 g sallad

(Använd din favoritsallad som bas!)

1. Börja med dressingen. Blanda örter, vitlök och grönkål tillsammans med olivolja i en matberedare. När blandningen är jämn tillsätt rapsolja, citronjuice och önskad mängd kryddor.

2. Dags för hummus! Blanda örter, vitlök och citronsaft till en grön röra i matberedaren. Tillsätt kikärtor och spä olivolja och kryddor. Hummusen ska vara jämn och luftig.

3. Skär grönsakerna på sättet du gillar dem. Lägg råvarorna i en skål och blanda tillsammans med dressingen. Toppa salladen med granatäpple, fetaost och servera gärna hummusen på sidan.

Njuuuut!

Vill du hellre köpa salladen direkt från LETT tipsar vi om att ladda ner deras app för att smidigt beställa take away.