IKEA slår upp portarna för cityvaruhus i Gallerian

IKEA storsatsar i Stockholm genom att öppna ett 8 000 kvadratmeter stort cityvaruhus i Gallerian som därmed stärker sin position som en dynamisk handelsplats med inspirerande aktörer. Öppningsdag för IKEAs första cityvaruhus i Sverige blir den 30 juni.

Under de senaste åren har IKEA öppnat centrala butiker i nya format i storstäder som Paris, New York, Tokyo och Toronto. IKEAs cityvaruhus i Gallerian blir det första i sitt slag i Sverige.

– Det känns jätteroligt att välkomna Sveriges mest ikoniska möbelvaruhus till Stockholms mest ikoniska galleria! Med IKEAs cityvaruhus stärks Gallerian ytterligare som en folklig, mångsidig och inspirerande mötesplats. Här finns något för alla, säger Cecilia Åkesson, centrumchef Retail City på AMF Fastigheter.

AMF Fastigheters utveckling av det nya citykvarteret Urban Escape och förnyelsen av Gallerian har inneburit en stor förändring av city. Kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg är idag fyllt av liv och rörelse med kultur, gastronomi, kontor och handel där Gallerian utgör det självklara navet.

– Det känns fantastiskt att vi snart är redo att öppna vårt historiska cityvaruhus i Stockholm. Det känns verkligen som att vi kommer ännu närmare våra kunder. Oavsett var man är, vad man behöver och när man behöver det vill vi finnas där för att hjälpa till att skapa ett bättre liv hemma, säger Jenny Vasquez Ling, varuhuschef IKEA.

I cityvaruhuset i Gallerian kommer kunderna att kunna köpa med sig ett stort sortiment av heminredningsprodukter och få personlig service av heminredningsexperter. En grön tråd kommer att löpa genom butiken för att göra det lättare för kunder att hitta mer hållbara produkter och lösningar. I varuhuset kommer det även att finnas en avdelning enbart för second hand-möbler. Genom det nya restaurangkonceptet Swedish Deli blir det också möjligt att ta del av matupplevelsen som många förknippar med IKEA.

Cityvaruhuset i Gallerian blir 8 000 kvadratmeter stort och sträcker sig över totalt fyra våningsplan i Gallerians södra del, med skyltfönster mot Jakobsgatan och Regeringsgatan.

Publicerad: