För / med barn

När barnen börjar klättra på väggarna hemma kan det vara på sin plats att ge sig ut i parken och busa. Men vilken park är barnvänlig, var finns alla söta djur man kan hälsa på och var kan barnen få möjlighet att skejta? Vi har samlat alla barnvänliga platser här.

Bryggartäppan

Här kan barnen leka i en miljö som skapats för påminna om hur det såg ut på Södermalm under den senare delen av 1800-talet. En miljö med bland annat textilfabrik, hästspann och smedja.

Aspuddsparkens 4H-gård

Ta med barnen till Aspudden för att komma lite närmare djur och natur! Vi föreslår att ni passar på att ta ett bad i Vinterviken när ni ändå är i området.

Stora Blecktornsparken

Förutom linbana, rutschkanor och klätterställningar finns också stora grönområden för fri spring och lek. Glöm inte att hälsa på kaninerna, minigrisen Lasse eller de nyfödda lammen!

Stora Skuggans 4H-gård

Gården har öppet alla dagar kl 10-15 och här finns djur som grisar, hästar, getter och kaniner för att nämna några.

Postmusens vandring Gamla stan

Låt Postmusen visa dig sitt Gamla stan! Hämta guiden från museet eller ner den på postmuseum.se och följ kartan för att upptäcka Gamla Stan på nytt.

Rålis Skatepark

Är precis vad namnet avslöjar: en skatepark i Rålambshovsparken. Här blir det åka av!

Anders Franzens park

En rolig lekplats uppbyggd som en hamnstad med bland annat ett litet skeppsvarv i miniformat. Bonustips! Ta SL-båten över från Norra Hammarbyhamnen över till Hammarby Sjöstad. 

Ivar Los park

Låt barnen leka i en rolig miljö samtidigt som du själv kan njuta av en fantastisk utsikt över Stockholm och Riddarfjärden.