Aktiviteter

Slut på idéer att hitta på under sommaren i stan? Kliar det i benen efter aktiviteter? Här har vi samlat ett gäng roliga saker att hitta på för dig som har idétorka, eller bara vill inspireras till härliga sommarhäng.

Kajak på Långholmen

Ge dig ut på äventyr med en kajak! Vid Långholmen finns det att hyra precis intill vattnet.

Beach Volley

Vid Kampementsbadet på Gärdet finns en spelplan för beach volley. Vem kommer du utmana i sommar?

Boule på Skånegatan

Spela gratis boule mitt på söder! Bouleset lånas på ICA Bonden tvärs över gatan.

Trampbåt på Djurgården

Hyr trampbåt på Djurgården och välj själv om du mest vill softa på vattnet eller trampa omkring i området.

Pingis utomhus

Bakom Handelshögskolan i Observatorielundens lekpark finns ett bord för utomhuspingis. Glöm inte att ta med något att dricka när tävlingsandan träder fram, pingis kan vara riktigt svettigt!

Parkteatern

Under sommarmånaderna spelas teater i Galärparken. Föreställningarna är gratis, boka på kulturhusetstadsteatern.se/parkteatern

Fjäderholmarna

Ta en paus från storstadslivet och sätt dig på båten ut mot Fjäderholmarna. Packa picknickväskan och njut av en heldag till havs.

Sälsafari

Visste du att sälar kan bli upp till 2,5 meter långa och väga närmare 300 kg? Svårt att tro kanske. Varför inte boka in en spännande sälsafari och uppleva Stockholms skärgårds naturliv på nära håll.

Sommarbio på SUS

Välkommen på Bio Under Stjärnorna! SUS kommer under utvalda söndagar att visa film på sin fina terass. Här är ett Facebook-event som ger dig all info du behöver!

SL Art guide

Upplev och lär dig mer om konsten i vår tunnelbana! SL har tagit fram en app som guidar dig genom 21 stationer i centrala Stockholm. Sök på “SL Art Guide” där du laddar ner appar.