Vårens trendigaste sneakers 2024

Footlocker Gallerian

Våren är här och kanske är det dags att köpa ett par nya fräscha sneakers. Den så kallade “chunky sneakern” har varit populär i flera år men nu verkar modellen få stå åt sidan för den lite nättare varianten. Julia Denkiewicz på Footlocker i Gallerian guidar oss till vårens trendigaste sneakers 2024.

De klassiska modellerna, från framförallt Adidas, blir några av vårens främsta trendsneakers.
Modellen Samba har det senaste året varit kändisarnas favoritsko, som bland annat synts flitigt på Hailey Bieber, Jennifer Lawrence och Emily Ratajkowski.

 

Våren 2024 fortsätter de tidlösa skorna att trenda.

 

– Adidas Samba, Gazelle och Campus leder vägen för våren 2024, säger Julia Denkiewicz.

Metallic och neutrala färger trendar 2024

Vilken färg du väljer handlar så klart om tycke och smak. I år är det dock de neutrala färgerna som beige, vit, brunt och svart som är särskilt populära. Många modeller har även en naturfärgad sula i år, vilket är särskilt trendigt.

Under våren kommer vi också att se inslag av metallic på både kläder och skor, vilket blir ett lekfullt och spännande inslag till de annars klassiska gympaskorna.

 

– Metallic, “low tops” och neutrala färger är det som trendar i vår, säger Julia Denkiewicz.

 

I februari får Footlocker in en guldmetallic Nike Jordan 1, som väntas ha hög efterfrågan. Under våren kommer även Adidas Sambas och låga Puma-skor i flera färgställningar. Det gäller att vara snabb på bollen när de kommer ut i butik om du vill lägga vantarna på ett par.

 

– Till våren och sommaren ska man hålla kolla på Adidas, Puma och New Balance, tipsar Julia Denkiewicz.

 

Vill du ha en sportigare variant är den så kallade “dad sneakern” fortfarande helt rätt. Det finns en mängd olika varianter från olika varumärken, men den allra populäraste i vår är modellen 530 från New Balance, som kommer i flera olika färgställningar.

Adidas Gazelle
Adidas Gazelle i grönt.
New Balance 530
New Balance 530 med metallic.

De trendigaste sneakersmodellerna våren 2024

  • New Balance 530
  • Adidas Samba
  • Adidas Campus