Trenden från Taiwan

Du kanske har sett fenomenet “Bubble Tea” florera på sociala medier, det är den omåttligt populära drycken med kulor som härstammar från Taiwan. “Boba” som det kallas i USA, har redan etablerats sig runtom i världen och nu kan även vi i Sverige njuta av den hypade törstsläckaren som består av te blandat med små bollar gjorda av stärkelsen tapioca. 
Asiatiska Oolong Tea House öppnade nyligen hos oss i Gallerian – ett unikt koncept där du kan smaka mängder av bakverk och drycker som du kanske aldrig hört talas om innan. Vi har varit där och testat flera spännande produkter från menyn, här berättar vi mer om utbudet!

Matcha Bubble Tea, Matcha Mille Crepes och Matcha Snowballs

Oolong-tea-house-1Om du inte smakat matcha än har du kommit till rätt ställe för en första upplevelse! Matcha, som är finmalda blad av grönt te, är lite av en “superfood” med sitt höga innehåll av antioxidanter. Hos Oolong finns många olika typer av delikatesser med smak av just matcha. Vad sägs om en crepestårta i flera lager eller kanske en klassisk bubble tea med smak av matcha? Annars finns också matcha snowballs som är små, mjuka kakor med samma smak.

Black Sugar Bubble Tea och Chocolate Mille Crepes

Oolong-tea-house-2Den här chokladtårtan är precis som matcha-varianten gjord av flera lager crepes som varvats med lager av mousse med chokladsmak. En väldigt lätt tårta som nästan smälter i munnen! Black Sugar Bubble tea är en koffeinfri dryck med svart socker och svarta bubbles som går att få med mjölk, laktosfri mjölk eller havremjölk.

Egg Tart och Jade Dew Cheese Tea

Oolong-tea-house-3På en bas av te läggs ett lager vispad creamcheese blandat med grädde och ja, det kan låta som en märklig kombination men det funkar faktiskt riktigt bra! Du kan själv välja vilken smak du vill ha på téet – här på bilden ser du “Jade dew”, som påminner om grönt te. Bakom drycken gömmer sig den populära “Egg Tart” som påminner ganska mycket om en ostpaj. En riktig favorit hos oss!

Fruit Tea Super Mix 

Oolong-tea-house-4Om du är på jakt efter en riktig törstsläckare är det en Fruit tea du ska beställa när du besöker Oolong Tea House! Just den här varianten heter “Super Mix” och är precis det - en härlig blanding av många olika frukter. Läskande, eller hur?

Välkommen in och testa något nytt hos Oolong Tea House! Du hittar kaféet på Regeringsgatan 29.

ÖPPETTIDER
Mån–Fre 10–20
Lör 10–18
Sön 11–18

Publicerad: