Maten du inte får missa på Regeringsgatan 21

Regeringsgatan 21 öppnade i Gallerian under sommaren 2019 och har sedan dess blivit en mötesplats för de som vill njuta av vällagad mat med en modern twist. Bakom nyetableringen står Turesgruppen som driver flera populära restauranger i Stockholm, bland annat Tures och Piren. För att ta reda på lite mer om vad som serveras vid de skinande marmorborden och vad vi absolut inte får missa på menyn, satte vi oss ner med restaurangchefen Christofer Svedin. 

Hur kom idén att öppna Regeringsgatan 21 till?

I och med renoveringen av Gallerian fick Turesgruppen en spännande förfrågan om att öppna en ny restaurang, med ett nytt koncept och målet att ta Gallerians matutbud till nästa nivå. Då tackade vi förstås ja, och idén att skapa en modern knytpunkt för lunch, middag och after work blev till verklighet.

Vad influerar maten som finns på menyn hos er? Och vad är viktigt när ni tar fram nya rätter?

Köket försöker alltid tänka modernt, men med viss igenkänningsfaktor. Det ska vara rätter med en ny twist som överraskar, som samtidigt inte ska vara svåra att förstå för den som läser menyn. Vår meny inspireras mycket av det europeiska köket och här finns bland annat klassiska bistrorätter, men även en del inslag från Asien. 

För förstagångs-besökaren, vad är din rekommendation på en trerätters från er meny?

Jag brukar rekommendera att man börjar med att dela på snacks och förrätter tillsammans med något gott att dricka. Mina personliga favoriter är majskolv, gyoza, svampmacka och langos. Till varmrätt föreslår jag att ni testar våra thai short ribs eller ankbröst. Det är två rätter som verkligen speglar vår meny – en asiatisk och en fransk bistrorätt!

Vilken känsla vill du att man som gäst ska ha efter att ha varit hos er?

Jag vill att alla våra besökare ska känna att de haft en trevlig kväll, och att de alltid är välkomna tillbaka till oss – oavsett om det är en öl efter jobbet, middag med familjen eller ett viktigt möte med några chefer från jobbet. Det ska alltid vara roligt att komma hit och njuta av god mat och dryck i kombination med personlig service.

Om du fick välja vem du ville – Vem skulle du vilja bjuda på middag? Varför? Vad skulle du bjuda på?

Det finns såklart många kändisar och idoler man skulle vilja bjuda, men i dagsläget är det min kära fru jag skulle vilja bjuda på en avslappnad middag. Vi jobbar båda väldigt mycket och hinner inte ses så ofta på tu man hand. Vi har två underbara barn, och det är svårt att få tag i barnvakt! Jag skulle bjuda på massor av god chark, och sedan en huvudrätt med lamm – något som vi båda gillar väldigt mycket. 

Boka bord på Regeringsgatan 21 här!

Öppettider

Mån 11–20
Tis–Tor 11–22
Fre–Lör 11–23
Sön 11–18

Publicerad: