Inredningstips från Different Things

Vi har tagit hjälp av inredningsproffsen från Different Things för att lära oss om kommande trender, hur man piggar upp hemmakontoret och vad man ska tänka på när man inreder sitt hem. 
Du vet väl att vi erbjuder personlig shopping-service och hemleverans samma dag från alla våra butiker? Läs mer om tjänsten här!

Först och främst, vad är det allra viktigaste att tänka på när man köper inredning?

Hållbart och inspirerande! Glöm inte bort att ens eget hem är där vi spenderar som allra mest tid, då vill vi ju bo i en miljö som inspirerar oss dagligen. Låt rummen växa fram och låt det ta tid, att inreda ett rum eller ett helt hem kan vara en livslång resa.

Vi har sett mycket torkade blommor, snurrade ljus och pastellfärger på senaste – vad spår du blir nästa stora inredningstrend?

Varmt, tryggt och nära. Vi söker oss efter de jordnära tonerna och vill gärna plocka in naturens element. Mycket olika träslag och jordnära färger sätter grunden men med detaljer som bryter av i både färg och form. Detaljer som bryter mönstret och som får en att stanna upp.

Vad är ett vanligt misstag som många gör när de inreder sitt hem?

Många utgår från de stora möblerna när de inreder ett rum. Det är även det som är det första många inhandlar. Men testa att börja med en mindre detalj, ett material eller en färg att utgå ifrån. Då blir det lättare att få rummet enhetligt och harmoniskt.

Många arbetar ju hemifrån just nu, har ni några detaljer du kan tipsa om som gör hemmakontoret lite extra mysigt? 

Växter! Något levande som också gör gott. Vårt tips landar på Dr.Westerlund, eller doftpelargon som den också kallas. En vacker väldoftande växt som enligt Doktor Ernst Westerlund i början på 1900-talet skulle hjälpa hans patienter att tillfriskna då han menade på att den renar luften i rummet. Perfekt när du vill ta hemmakontoret till nästa nivå!

Om man vill skicka en fin present till någon man inte kan träffa just nu, som inte är en klassisk blombukett – vad skulle du rekommendera?

Satsa på något långvarigare, som en fin vas eller kronljus i olika färger.

Slutligen, vilken är din favorit hos er just nu?

Vi har mängder av vaser i större och mindre modeller, olika former och stilar. Ett supertips som gör hemmet mysigare och mer personligt. Fyll vaserna med sticklingar eller små torkade snittblommor. Trendigt och långvarigt!

Publicerad: