Den hälsosamma trenden från Stilla havet

Poké bowl-trenden slog ner som en blixt i Sverige 2016 och sen dess har den hälsosamma snabbmatstrenden bara fortsätt växa. Hawaii Poké var den första restaurangen i skandinavien med att servera poké bowl. Vi träffade Aaron Colman, medgrundare av Hawaii Poké för att få reda på hemligheten bakom succékonceptet.

Hur växte idén fram till att öppna Hawaii Poké? Och när öppnade ni den första restaurangen?

Vi ville ta ett hälsosamt snabbmatskoncept till Stockholm där kvalitet och service var hjärtat i allt vi gjorde.

Jag stötte på maträtten poké när jag bodde i USA, och tänkte direkt att det var smaker som skulle funka här i Sverige. Vi tog fram ett antal poké bowls och öppnade vår första restaurang. Sedan 2016 finns Hawaii Poké i Gallerian, och 2017 bytte vi lokal och flyttade upp till Brunkebergstorg 12.

Vad skiljer Hawaii Poké från andra poké-ställen?

Vi gör alla våra bowls från scratch, med färska råvaror som vi preppar varje dag. Vi använder bara fisk av toppkvalitet, som också är bra ur ett hållbarhetsperspektiv. Våra smaker speglar den traditionella Hawaiianska-upplevelsen eftersom vi marinerar vår fisk på samma sätt som det görs lokalt där.
Vi adderar aldrig socker eller konserveringsmedel i vår mat – vi vill att alla som äter vår poké ska må bra av det.

Vilken är din favorit-bowl på menyn? Vad gör den till din favorit?

Min favorit är Maui Classic. Den har alla smaker från Stilla havets kök som vi använder kombinerat i en bowl – sushiris, vår egen sjögrässallad och misoslaw. Plus, den serveras med vår marinerade lax och mango vilket ger varje tugga en perfekt smak av poké.

Har ni några nyheter på menyn i pipelinen?

Ja! Vi har några riktigt spännande nyheter som vi släpper i slutet av året! Vi har lyssnat på våra kunder och kommer att erbjuda svartris, nya såser, frukost och stans bästa acai bowls. Håll också utik efter vår version av en skandinavisk stillahavs-inspirerad burgare som vi lanserar på utvalda restauranger under de närmsta veckorna.

En ingrediens du älskar att använda? Och en du helst undviker?

Jag älskar ingefära, det ger en fräschör till alla bowls och väcker sinnena att uppleva andra smaker också. Jag ogillar processad mat, och vi försöker undvika alla typer av processade ingredienser i våra rätter.

Om du fick välja vem du ville - Vem skulle du vilja bjuda på middag? Varför? Vad skulle du bjuda på?

Jag skulle nog bjuda halvguden Maui från filmen Vaiana för han verkar så himla rolig! Till middagen skulle jag servera den nya fiskburgaren som vi snart kommer att lansera. Jag tror helt ärligt att han skulle älska den!

Psst, just nu kan du vinna en gratis lunch för dig och en vän på Hawaii Poké i Gallerian!
Tävla via vår Instagram.

Publicerad: