Bruncha i Gallerian

Ta sovmorgon och börja helgen lite senare med brunch hos oss i Gallerian! Här finns många bra restauranger med flera olika typer av mat så att du själv kan välja och vraka. Vi har varit runt och kollat in utbudet på Regeringsgatan 21, Il Molo och Eggs Inc. Se bilder och läs mer om vad du kan förvänta dig av menyn här!

Regeringsgatan 21

Flera smårätter att dela eller en egen klassisk burgare med fries – på Regeringsgatan finns många bra val att göra. Här kan du också njuta av en fantastisk drinkmeny och kunnig personal som gärna lyssnar på dina önskemål och skapar utifrån dem. Regeringsgatan_21_1Blev det sent igår? I så fall kanske det är Regeringsgatan 21s dirty fries som blir räddningen: nattbakat högrev, aioli, bbq-sås, picklad lök och koriander på en bas av nyfriterade fries. I den bakre delen av bilden ser du en Tofu Bowl, en fräsch vegetarisk rätt med ingridienser som mango och norikimchi. Vi vet att det kan vara svårt att bestämma sig ibland, men hamburgare är alltid ett säkert kort. Plant Burger kommer med avokado, getost, picklad silverlök och serveras med pommes frites.Regeringsgatan_21_2Är du mer sugen på en macka finns här mackornas macka - räkmackan! Se också till att lämna lite extra rum för Regeringsgatan 21s fantastiska desserter. Här ser du två av dem - pavlova med passionsfrukt, kanderade jordnötter, hallon och kokosglass samt amerikanska pannkakor med karamelliserade äpplen, saltrostade hasselnötter och vaniljglass. Himmelskt gott tyckte vi!

Regeringsgatan 21s brunchmeny hittar du här!

Il Molo

Pizza, pasta, sallad eller en matig macka. På Il Molo finns italienska klassiker som inte lämnar någon besviken. Vi smakade några utvalda rätter från olika delar av Italien och vi kan nästan lova att du blir hungrig när du ser bilderna.Il-molo-1Pizza pala är en bland det mest populära på Il Molo och vi förstår verkligen varför. Pastan Ravioli Tyrol passar dig som vill börja helgen som en riktig champion, eller bara förbereda dig på att strosa runt bland Gallerians stora utbud av affärer under resten av dagen. Den färska pastan toppas med torkad späck från Sydtyrolen som nästan smälter i munnen, mums!Il-molo-2Den toscanska bondsalladen Panzanella med bröd, oliver, tomater och buffelmozzarella är ett utmärkt val om du hellre vill äta en lite lättare brunch(och lämna mer plats kvar till desserten). Självklart finns också Il Molos mättande mackor som du kan välja att få hel eller halv. Mackorna är gjorda med schiacciata-bröd, som även det är en italiensk klassisker från Toscana.

Kika på hela menyn från Il Molo här!

Eggs Inc.

Ägg till brunch, det blir kanske inte mer klassiskt än så. På nyöppnde Eggs Inc finns ägg i alla dess former, vi testade två av dem.Eggs-inc-brunchScrambled Eggs finns självklart på menyn och du kan välja bland flera olika toppings, på bilden ser du varianten med rökt lax och avokado. Om du är mer sugen på en burgare är det en Egg Bun du ska beställa. Vi smakade “Truffle Taste” som kommer med svamp, cheddar, bacon, tryffelmajonäs, karamelliserad lök, sallad och tomat. Njut av brunchen i kombination med en god smoothie eller en bloody mary, med eller utan alkohol. 

Här kan du se hela menyn!

 

Publicerad: