Handbolls-VM 2023 – The Gurkburk Experience i Gallerian

I samband med att Handbolls-VM går av stapeln bjuder Visit Stockholm in till The Gurkburk Experience i Gallerian, 16 till och med 29 januari.

Kom förbi och gissa hur många gurkor det får plats i vår virtuella gurkburk! Bland de som gissat närmast det rätta antalet gurkor lottar vi fram två vinnare som får två biljetter vardera till VM-finalen i handboll på Tele2 Arena den 29 januari. Övriga som gissat närmast rätt svar deltar i utlottningen av unika matchbollar och Sveriges matchtröjor.

Gurkburkens historia

Du kanske undrar vad en gurkburk har med handboll att göra? Jo, gurkburken är en anfallsmetod i handboll som formades av det svenska herrlandslaget under 1990-talet. Gurkburken kom att bli ett signum för det folkkära laget.

 

Gurkburken är en kombination av rörelse och
passningar mellan framför allt mittnian och högersexan vars mål är att få högersexan fri i en oväntad position vänster om motståndarnas mittlås.

 

Gurkburkens upphovsman var Sveriges förbundskapten Bengt Johansson (1942–2022). En legendarisk ledare som tog svensk handboll till den absoluta världstoppen.

Stockholm City of supporters

Stockholm – City of supporters är Stockholms gemensamma värdstadskoncept som är till för alla som vill stärka och ge support till stora evenemang i Stockholm. Tillsammans tar vi sikte mot ett värdskap som syns, märks och gör Stockholm till en bra, minnesvärd plats och en välkomnande värdstad för alla invånare och besökare. Med öppna armar välkomnar vi alla fantastiska supportrar genom att under handbolls-VM kommunicera konceptet som Stockholm – City of handball supporters samt som den gemensamma synligheten i Stockholm för alla som är en del av värdskapet.